Zdaleka ideme, novinu neseme

13.01.2012 13:31

 

Svatý Hostýn (emi) - Ve svátečně vyzdobené bazilice ukončili vánoční čas. Slavnost křtu Páně si nenechaly ujít desítky věřících, kteří na zasněžený Hostýn doputovali z různých krajů. Poklonit se Spasiteli v jesličkách přijeli i členové národopisného souboru Děcka ze Skoronic pod vedením Marie Holcmanové.

 

„V katolických novinách jsem si přečetla výzvu pro divadelní soubory, aby se připojily k oslavám výročí korunovace sochy panny Marie Svatohostýnské. Nabídla jsem naše vánoční pásmo. Pro nás byla velká čest vystoupit zde v rámci slavností. Bereme to jako dar Matce Boží,“ vyznala se vedoucí Holcmanová.

 

Dramatické pásmo v podání dětského souboru s doprovodem Varmužovy hudecké muziky připomnělo tradici církevních vánočních her. Malí koledníci ve slováckých krojích prožívali narození neviňátka, jako by se klaněli skutečnému Ježíškovi.„Vždyť takové hry vycházejí z hluboké víry našich předků,“ zakončil vánoční zamyšlení p. Jiří Šolc a poděkoval souboru za zdařilé zahájení kulturních akci Jubilejního roku 2012.

 

Fotografie zde