Zápis nanečisto

03.02.2013 23:00

Bystřice pod Hostýnem ( emi ) - Posledního ledna rozdaly paní učitelky v Základní škole T.G.Masaryka svým žáčkům pololetní vysvědčení. Ani potom však pro ně škola nekončila.  Nachystaly si totiž odpoledne pro budoucí školáky. Otevřely dveře do učeben na prvním stupni základní školy a nechaly rodiče s dětmi nahlédnout do všech zákoutí.

fotogalerie zde : https://www.rajce.net/a7706274

V tělocvičně zazpíval mírně rozpačitým návštěvníkům Sboreček. Zástupce ředitele Petr Krist oficiálně zahájil neoficiální zápis do školy, tak říkajíc zápis nanečisto.  Při plnění různých úkolů se děti zbaví trémy a bez obav se tu za týden setkají s paní učitelkou, už u toho opravdového zápisu. Při hraní kluci a holky ani nepostřehli, jak se jim daří v jemné motorice, koordinaci pohybů či směrové orientaci.  A že neumí písmenka?  Od toho je přece 1. třída, aby je to paní učitelka naučila.

„Velmi dobré zkušenosti máme s přípravným kurzem Do 1. třídy v pohodě. Děti si hravou formou rozvíjejí své schopnosti důležité pro zvládnutí nároků první třídy. Pomocí metody dobrého startu procvičí grafomotoriku, pravo – levou orientaci, sluchovou i zrakovou paměť, řeč, myšlení početní představy a další,“ prozradila Martina Ryšková, lektorka kurzu a třídní učitelka prvňáčků ve škole u kostela.  Jedna lekce trvá 45 minut. Ukázková hodina se koná 13. února v 15 hod. Přítomnost rodičů je více než vítána. Pravidelná setkávání budou probíhat v ZŠ T.G. Masaryka ve třídě 1.A každou středu od 15 hod.