Vrabčáci se prozpívali školním rokem

26.06.2012 21:15

Po loňském roce jistého hledání se nám letos podařilo důstojně navázat na téměř čtyřicetiletou tradici dětského sborového zpěvu, který je spojený se jménem zakladatelky Vrabčáků, p. Mgr. Pavly Caletkové.

Vedle několika menších vystoupení jsme společně s PS Tregler uspořádali Svatoštěpánský koncert, na který jsme společně s instrumentalisty ze ZUŠ nacvičili Truvérskou mši P. Ebena, zorganizovali jsme si víkendové soustředění na Tesáku a školní rok završili, dle slov posluchačů, úspěšným červnovým koncertem ve spolupráci s místní ZUŠ.
     Ze své vlastní zkušenosti mohu říci, že přes veškeré ambice a touhy je první a poslední prací sbormistra především shánění zpěváků. Sbor je živý organismus, každý rok se k nelibosti sbormistra pěvecká skupina obměňuje a je potřeba zajistit, aby si sbor i nadále udržel jméno, které mu v tomto případě vtiskla paní Caletková. Možná, že v dnešní době "kolektivní" zájmová činnost dětí již není příliš v módě, nicméně je třeba říci, že děti se takto naučí být více zodpovědné (ne jen za sebe, ale také spoluodpovědné za úspěch či neúspěch celé skupiny), disciplinované a samostatné. Týmová práce navíc nevylučuje osobitý projev individuality každého zpěváka, právě naopak.
Takže...máte-li doma šikovné dítko, které vás často oblažuje svým více či méně zdařilým zpěvem, můžete mu nabídnout pro všechny výhodnou alternativu členství v našem školním sboru Vrabčáci! Více na www.vrabcaci.estranky.cz.

Klára Roztočilová   
 

fotogalerie zde : https://www.rajce.net/a6651497