Šumperk padl, hlásí házenkáři

04.03.2012 23:07

 

TJ Šumperk – TJ Bystřice pod Hostýnem 18:28 (11:11)

 

Šumperk (ome) – Bystřice prolomila prokletí, když v neděli zvítězila v Šumperku 28:18. Trenér Bohumil Kolář prohlásil, že za svou kariéru na lavičce Bystřice, nedokázal na Šumperk najít lék.

 

Od začátku utkání domácí dotahovali náskok svého soupeře. Hosté si udržovali po většinu první půle tříbrankový odstup. Na konci úvodní třicetiminutovky Bystřice udělala několik technických chyb a její sok toho dokázal využít. Týmy odcházely do šaten za smírného stavu 11:11.

 

 Začátek druhé části připomínal vstup do utkání. Hosté šli opět do vedení. Tentokrát se ale chyb dokázali vyvarovat. V 50. minutě, kdy vedli hosté o pět branek, získal Šumperk výhodu v podobě přesilové hry. Z té ale nečekaně vyšla vítězně Bystřice. „Myslím, že právě prohraná přesilovka je zlomila,“ míní Kolář. K výhře přispěla disciplinovaná hra zvláště z druhé poloviny utkání.„Předvedli jsme výborný výkon jako celek,“ pochválil své svěřence Kolář.

 

„Ve své trenérské historii nepamatuji, že bychom v Šumperku vyhráli. Možná ještě v době, kdy jsem sám aktivně hrál. Ale i to už je dlouho,“ opakoval nadšeně kouč. 

 

 Bystřice pod Hostýnem: Vacula 3, Juránek, Petrovčín 3, Vaclach, Hradil 1, R. Tiller 3, Dobeš 7, Žůrek 1, Janků, Zbránek 9, Salvet 1, Cagášek. Trenér: Bohumil Kolář.