Prvomájová přehlídka aerobicu

09.05.2012 21:07

Sportovní klub HIP aerobik při OÚ Loučka

 

SK HIP aerobik tvoří v letošní sezóně 42 členů z obce Loučka i z okolních obcí Podolí, Police, Kunovice. Jsme rozděleni dle věku a výkonnosti na tři skupiny a s každou skupinou jsme natrénovali jednu skupinovou choreografii. Nejmladší děti mají nacvičenou skladbu Včeličky, střední kategorie nacvičila skladbu Děti Ráje a nejstarší dívky skladbu Afrodance. Trenérky jsou Jitka Kundrátová a Štěpánka Sováková.

S nacvičenými skladbami jsme se v jarní sezóně zapojili do postupové soutěže APEXESO AEROBIC TOUR. Zúčastnili jsme se tří základních kol:

31. 3. 2012 v Uherském Hradišti – Včeličky obsadily 2. místo, Děti Ráje 7. místo a Afrodance 6. místo.

14. 4. v Otrokovicích (pořádající obec Tlumačov) Včeličky obsadily 5. místo, Děti Ráje 9. místo a Afrodance 9. místo.

1. 5. 2012 jsme se jako organizační složka Sdružení žen Loučka u Valašského Meziříčí zapojili do soutěže coby pořadatelé. Soutěž jsme museli z prostorových důvodů situovat do Bystřice pod Hostýnem, kde jsme využili skvělého prostoru ve sportovní hale Sušil.

Do soutěže se přihlásilo celkem 28 skladeb o celkovém počtu 400 soutěžících. Zasoutěžit si přijely nejen děti z Loučky, Kelče, Podhradní Lhoty, Valašského Meziříčí, ale také z Tlumačova, Uherského Ostrohu, Uherského Brodu, Veselí nad Moravou, Velké nad Veličkou a také Olomouce.

Do poroty zasedli: hlavní rohodčí Hana Srncová (Zlín), choreografie Ilona Grosmannová (Valašské Meziříčí), technika Petra Pavlištíková (Kunovice), originalita Marek Kundrát (Loučka), náročnost Jana Kalačová (Valašské Meziříčí) a synchronizace Petra Koblihová (Loučka).

Soutěž probíhala ve svižném tempu, skladby se střídaly jedna za druhou, atmosféra v publiku byla výborná a všichni soutěžící i diváci si zpříjemňovali chvíle i ve skvěle zásobeném bufetu, který zajišťovali aktivní rodiče členů SK HIP aerobik Loučka. Během akce byl výborně využíván i Koutek pro kutily, kde si děti mohly chvíli kreslit, či vystřihovat a dokonce i vyrobit pěkný výrobek.

Po náročné práci porotců byl konečně čas na vyhlášení výsledků. Medaile a diplomy byly připraveny vždy pro každého člena tří nejlepší týmy v každé kategorii, ale díky sponzorům čekaly drobné ceny a sladké odměny na všechny účastníky závodů.

Soutěž byla naše historicky první akce v oblasti pořádání závodů aerobiku skupinových choreografií a musím říct, že díky skvělému organizačnímu týmu rodičů a přátel SK HIP aerobik Loučka, skvělému zázemí sportovní haly Sušil v Bystřici pod Hostýnem, všem sponzorům a všem týmům, kteří se přihlásili do soutěže se tato akce velice vydařila a sklízí velice kladné ohlasy nejen u trenérek a soutěžících, ale i u ostatních příznivců aerobiku pro děti a mládež.

Za SK HIP aerobik Loučka všem moc děkuji a budu se těšit na pořádání druhého ročníku soutěže

hlavní organizátorka akce Jitka Kundrátová, trenérka  SK HIP aerobik Loučka