Přehlídka kroužků nebrala konce

10.06.2012 19:26

Přehlídka kroužků nebrala konce

Bystřice pod Hostýnem (emi) - Slavnostní ukončení školního roku pořádalo Středisko volného času Včelín. Včelínská akademie představila ve dvouhodinovém programu ukázky zájmového vzdělávání. Děti pod vedením svých lektorů předvedly, co se za rok naučily. Malovaly, tancovaly, sportovaly a pracovaly ve třiceti čtyřech zájmových útvarech. 

„SVČ Včelín funguje už rok a půl. Letos jsme evidovali  356 dětí. Středisko zahrnuje mládež až do věku 26 let, ale nabízí zájmové aktivity všem věkovým skupinám.  Snažíme se, aby bystřická veřejnost trávila svůj volný čas aktivně, “ zahájila přehlídku ředitelka SVČ, Dana Nováková. Nejmenší účastnicí je pětiměsíční Marička, která kreslila s maminkou v kroužku Tužka ušatá.

Hlediště povzbuzovalo nesmělé nejmenší tanečníky, fotbalisti benjamínci provedli nábor do oddílu, došlo i na angličtinu nebo prezentaci fotografického kroužku, zkrátka bylo se na co dívat.  Akademii doprovázela prodejní výstava výtvorů z Klubu ručních prací.

 K nejaktivnějším patří lukostřelci, kteří mají ve svých řadách mistra republiky, či závodníci s modely na dálkové ovládání. „Mám dceru ve dvou kroužcích, v moderním tanci a gymnastice, kam chodí s velkým nadšením. Když zjistila, že by dnes nemohla vystupovat, byla to málem rodinná tragédie! “ zářila maminka Lenka Doležalová. 

Foto zde: https://www.rajce.net/a6562664