Našel se Podhostýnský talent

13.05.2012 11:47

Bystřice pod Hostýnem ( emi ) -  Nevlídné sobotní počasí zahnalo do Sportovní haly Sušil talentované děti a jejich fanoušky. Středisko volného času Včelín pro ně vyhlásilo soutěž o nejnadanějšího účastníka. 

„Do prvního ročníku o Podhostýnský talent se přihlásili jen tanečníci.  Doufáme, že příště se sejde více zpěváků, muzikantů a všestranně nadaných dětí,“ uvedla ředitelka SVČ Dana Nováková. Třináctka soutěžních vystoupení bavila diváky, kteří také přispěli hlasováním. Za nejsympatičtější kolektiv zvolili malé Afričany, nejmenší caparty ze Včelína.  Ve žhavých rytmech cvičila také děvčata s pompony.  „Nacvičování bylo dobré, nejlepší je, jak ve skladbě vrtíme zadečkem,“ prozradila sedmiletá Natálka Drcmánková z Loukova. Vítězný pohár v kategorii mini,děti do šesti let, si potěžkala skupina čarodějek. Na stupínek se postavila také smíšená skupina Včelky ze Včelína. Orientální tance zatančily dívky z hranického domu a dětí mládeže.

Spontánní vystoupení předvedly menší děti, které se na palubovce sportovní haly snažily dohnat model letadélka. Po chvíli se účastníci dočkali vyhodnocení a nikdo neodešel s prázdnou. Absolutní vítězkou se stala pohybově nadaná Tara Lancaster. Dívka, s téměř uměleckým jménem, zabodovala se street dance. „Měla jsem dnes soutěži t v Otrokovicích, ale rozhodla jsem se pro Bystřici. Jsem ráda, že se mi tu podařilo vyhrát,“ prohlásila držitelka titulu Podhostýnský talent 2012. 

 

 

 

Foto zde https://www.rajce.net/a6421888