Na Mrtvolce bylo živo

03.05.2012 06:20

Bystřice pod Hostýnem ( emi ) -  Zatímco na tradiční oslavu prvního máje pod taktovkou politiků zvaly plakáty, účastníci početnějšího shromáždění se svolávali přes facebook.  Místo setkání  - parkoviště u Mrtvolky, ideální prostor pro venkovní akci s názvem Keep it real.

„Po nějaké době jsme se rozhodli uspořádat na skateboardovém hřišti exhibici spojenou s vystoupením kapel. Bystřice je nám blízká, většina lidí tu studovala na dřevařské průmyslovce, navštěvují se nadále, někdy jsou to přátelství na celý život,“ objasnil za pořadatele Jakub Vybíral z Holešova. Skejtovat  a předvádět akrobatické kousky na kolech za hudebního doprovodu alternativních muzikantů, to se na malém městě jen tak nevidí. „Jde hlavně o to ukázat, že má cenu něco dělat, nejen posedávat na lavečkách a popíjet, “ vzkázal Vybíral.  O zábavu se postarali mladí sportovci, na plný plyn to rozjely kapely i přes malou letní bouřku. Na parkovišti se dokonce stříhalo, kreativní kadeřník David Nehyba, řečený  Dave, z holešovského  salonu Andělský dotek  vytvořil účes na přání. „ Je to super,  to bych nečekala, konečně se v Bystřici děje něco pro naši generaci, tahle si představuju první máj,“ pochvalovala si jedna z návštěvnic.

Na prvomájovou exhibici se dávalo hřiště do kupy, stavěly se zábrany kvůli zabezpečení. „Dostali  jsme  nějaké prostředky z grantu města na rozvoj víceúčelového hřiště a  vybavení  novými  bezpečnějšími prvky. Poděkování patří především panu starostovi a dalším, kteří udělali hodně proto, aby se to tu rozhýbalo.  S tímto prostorem chceme dál pracovat, třeba upořádat klasické závody, uvažujeme i o dalších koncertech,“ sdělil Lukáš Vaculík ze skupiny Skateboards BMX.

Foto zde https://www.rajce.net/a6370891