I přes komplikace dokráčela Bystřice k první výhře

27.02.2012 02:13

 

TJ Bystřic pod Hostýnem – HC TJ Náchod 26:21 (12:12)

 

Bystřice pod Hostýnem (ome) – Prvoligoví házenkáři vstoupili do druhé půle sezony výhrou nad Náchodem. Soupeř z posledních pater tabulky ale cestu za vítězstvím domácím zkomplikoval. Trenér Bohumil Kolář prohlásil: „Zápas byl kostrbatý. Zaplať pán Bůh za výhru.“ Hlavní však je, že Bystřice urvala povinné body.

Začátek utkání domácím vyšel na výbornou. Ujali se vedení 11:4. Skore je ukolébalo a oni ztratili motivaci ke hře. Do konce první půle Náchod stačil srovnat krok. Oba soupeři opouštěli palubovku se dvanácti vstřelenými brankami.

Po přestávce začala Bystřice svůj náskok budovat pozvolna. Náchod ji ale nikdy nenechal uprchnout. O vítězi tak nebylo rozhodnuto až do 56. minuty. „Problémy jsme si způsobili sami. Mohly za to naše herní propady. Náchod je protivník, který pro nás má být snadným terčem. My jsme místo toho zažili muka a můžeme být rádi, že jsme nakonec vyhráli,“ hodnotil zápas trenér domácích Bohumil Kolář.

Výborný výkon předvedl vedle Rostislava Dobeše, který vsítil 10 branek, také brankář Janků. Jeho procentuální úspěšnost šplhala k 60 procentům.  

 

Bystřice p. Host.: Juránek, Petrovčín 1, J. Tiller 2, Vaclach 6, Hradil 2, R. Tiller 2, Kroupa, Dobeš 10, Janků, Zbránek 3, Salvet, Cagášek. Trenér: Bohumil Kolář.