Hvězdné Vánoce s dechovkou a mažoretkami

02.01.2013 21:44

Bystřice pod Hostýnem ( emi -  Příjemnou  vánoční náladu přinesl kulturní pořad Hvězdné Vánoce pořádaný Tanečním souborem Stars. Vánoční hity v podání Dechového orchestru Haná z Přerova uvítaly v zaplněném sále kina Sušil tři sta diváků. 

fotogalerie zde: https://www.rajce.net/a7506757

„Moji hudebníci jsou tady vlastně doma, mnoho z nich pochází z Bystřice a jsou žáky vynikajících pedagogů z bystřické základní umělecké školy,“ konstatoval kapelník František Tkadlec.  Po vyklizení parketu už hůlku dirigenta vystřídaly hůlky mažoretek.  Ve světle reflektorů se jako první blýskly minimažoretky, nejmladší tanečnice souboru. Hlavními hvězdami se staly zkušenější Bystřinky a Sněženky se zbrusu novými vystoupeními. Premiéru měly také zářivé kostýmy, přivezené rovnou z krejčovské dílny. „ Tuto akci jsme vymysleli s přáním předvést rodičům a divákům celoroční práci a také nové choreografie, “ uvedla vedoucí souboru Drahomíra Kroupová. Některé tanečnice se proměnily v pohledné modelky, které předvedly plesové a svatební šaty z Kroměřížského salonu Juliana. 

Hvězdné Vánoce uspořádal pořadatelský tým poprvé, za sebou má však i náročnější volby Podhostýnské miss či celorepublikové mažoretkové přehlídky. „Přestože podmínky byly příšerné, jedna malá šatna pro sto účinkujících, holky to zvládly skvěle, “ pochválila své svěřenkyně Kroupová.